3 reacties

De vrolijkste dag van het jaar: O + (N x S) + Cpm/T + He

Image

Vorig jaar 27 december kreeg ik een mailtje waarin stond:
“Vrijdag 20 juni is de vrolijkste dag van 2014. Dit blijkt uit de formule die een Britse wetenschapper bedacht: O + (N x S) + Cpm/T + He.
O staat voor buiten zijn, N voor natuur, S voor sociale interactie, Cpm voor herinneringen aan vakanties van vroeger, T voor de temperatuur en He voor het vooruitzicht op de vakantie. De vrolijkste dag van het jaar valt daarmee op de vrijdag die het dichtst ligt bij de dag waarop de zomer begint.”
“Maar”, zo ging de mail verder, “in 2014 wordt 20 juni éxtra leuk, want wij trouwen op die dag! Wij willen dit doen bij het eerste zonlicht van de dag op het schip de Titaan. Dit zal zijn rond 5.30 ’s ochtends.”

En ook stadsdeel Noord had me gebeld: “we hebben hier een stel dat graag door jouw op de Titaan getrouwd wil worden, maar let op, het is om 6 uur smorgens!” En het enige wat ik kon zeggen was “GAAF, dat doe ik!!” En vandaag was het zover, 20 juni 2014, de vrolijkste dag van het jaar!

Mijn wekker stond op 03:45 en ook Fred had zijn wekker gezet om zeker te zijn dat ik op tijd wakker zou worden. Dat werd ik zelfs vóór de wekker! Ik zou opstappen op IJburg om 05:00 uur. Aangezien ik graag ruim op tijd ben stond ik daar dus al om half 5. Er was natuurlijk niemand te bekennen op dat tijdstip. Het IJ kabbelde er vrolijk op los en de wind gooide mijn met zorg gestylde haar in puin. En helaas, het miezerde. Niet genoeg om een afdak te zoeken of, erger nog, in de auto te blijven zitten. Ik wilde juist de Titaan aan zien komen dus bleef ik op de kade staan. Ondertussen kwamen ook de gasten aan, die stapten op dezelfde plek op. En ongelofelijk zeg hoeveel familie en vrienden ze op dit tijdstip uit bed hadden weten te krijgen! Geweldig!

De boot voer terug naar Durgerdam waar het in de luwte ging liggen en ondertussen zaten de gasten aan een ontbijt. EN, het was droog geworden! Dus we besloten buiten te trouwen. En alle gasten trotseerden dapper de kou en stonden zonder jas rond het bruidspaar. Chapeau! Ik mocht niet klagen, want ik had mijn toga aan en dat was best prettig kan ik zeggen. 😉

Het werd een leuke ceremonie. De moeder van de bruid en de vader van de gom vertelden ieder een stukje over het bruidspaar, waarbij de strenge tijdslimiet van 5 minute aangehouden werd. En dat vooral omdat alle tijd die we niet aan de ceremonie besteden konden gebruiken om te varen. En dat is super gaaf met de Titaan! Maar ook hard werken, want die zeilen hijsen en strijken is echt een hele klus, daar zijn wel wat sterke mannen bij nodig. Wat dan voor de fotograaf weer fantastische plaatjes oplevert!

We voeren richting Pampus en keerden toen weer terug naar IJburg. Het “feestje” zou van 08:00 tot 12:00 zijn. Dat is een hele andere dagindeling dan wat ik gewend ben als trouwvrouw. Maar wel super gaaf! Het was een ceremonie die ook mijn geschiedenisboek in gaat als “bijzondere ceremonie.”

Amsterdam is weer een echtpaar rijker. En vanavond gaan een paar bruiloftsgasten heel vroeg naar bed 😉

ImageImageImageImageImageImage

Advertenties

3 reacties op “De vrolijkste dag van het jaar: O + (N x S) + Cpm/T + He

  1. wat een geweldige ervaring

  2. Wat een “vrolijk” en enthousiast verslag

  3. Zeker een prachtige herinnering aan een bijzondere huwelijksceremonie; met de wind in de zeilen een mooie toekomst tegemoet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: